Klachten

Wij vinden het belangrijk dat u tevreden bent. Daar doen wij ons best voor. Hebt u klachten over onze dienstverlening? Blijf er dan niet mee zitten. Laat het ons weten! Hoe u dat doet, leest u op deze pagina.

Heeft u overlast van uw buren?

Probeer dan altijd eerst zelf met uw buren te praten. Lukt dat niet, dan helpen wij u graag. Hoe het werkt, leest u bij overlast.

Is er iets kapot in uw woning?

Dit noemen wij een reparatieverzoek. Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Bel 0411 – 659 111 (ook buiten kantooruren bereikbaar).

Wat is een klacht?

Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van mogelijke klachten:

  • U hebt al 3 keer gebeld met een vraag, maar u krijgt geen duidelijk antwoord.
  • U vindt het onderhoud aan uw woning slecht.
  • De verwarmingsmonteur is al 2 keer geweest, maar de radiator lekt nog steeds.


Wat kunt u doen bij een klacht?

Stap 1:
Bespreek uw klacht met de medewerker van St. Joseph. Als u dat wilt kan de manager van de medewerker hierbij aanwezig zijn. Leidt het gesprek niet tot een goede oplossing? Ga dan naar stap 2.

Stap 2:
Schrijf een brief aan de directeur-bestuurder van St. Joseph. In de brief vertelt u wat uw klacht is. U krijgt dan schriftelijk antwoord van ons. Bent u niet tevreden met het antwoord en ontstaat er een verschil van mening (geschil)? Neem dan contact op met de onafhankelijke Klachtenadviescommissie. Hoe dat werkt, leest u bij stap 3.

Stap 3:
Schrijf een brief aan de Klachtenadviescommissie (secretariaat Klachtenadviescommissie, Postbus 825, 5280 AV Boxtel). Vertel in uw brief wat uw klacht / geschil is.

Uitspraak
Binnen twee weken ontvangt u een ontvangstbevestiging. Daarna bespreekt de Klachtenadviescommissie uw klacht / geschil. De Klachtencommissie luistert naar uw verhaal, maar ook naar dat van St. Joseph (of van één van de andere corporaties). Dat noemen we hoor en wederhoor. De Klachtenadviescommissie geeft advies aan St. Joseph. Dat doen ze in een brief aan de directeur-bestuurder. De directeur-bestuurder laat vervolgens – binnen 3 maanden na ontvangst van het advies – aan u en de commissie weten wat hij besluit. Hij mag afwijken van het advies van de Klantenadviescommissie. Hij moet dan wel vertellen waarom hij dat doet. Bent u het niet met zijn definitieve uitspraak eens? Dan kunt u naar de kantonrechter stappen.

De Klachtenadviescommissie bestaat uit zes personen; iemand uit Boxtel, Uden, Schijndel, Sint-Michielsgestel, Sint-Oedenrode en Veghel, onder leiding van een voorzitter. Deze personen werken niet bij een woningcorporatie. Zij behandelen klachten van de volgende corporaties:

  • Area Wonen (Uden/Veghel)
  • Woonmeij (voorheen Huis&Erf en Wovesto: Sint-Michielsgestel, Schijndel en Sint-Oedenrode)
  • Woonstichting St. Joseph (Boxtel)

Meer informatie

In de brochures Klachten en Klachtenreglement vindt u meer informatie.

Reparatieverzoek

Reparatieverzoek

Is er iets kapot in uw woning? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

BelĀ 0411 – 659 111 (ook buiten kantooruren bereikbaar). Of ga naar het klantportaal ‘Mijn St. Joseph’ en plan zelf een afspraak in.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig uw voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen