Overlast

Heeft u overlast van uw buren? Probeer dan altijd eerst zelf met uw buren te praten. Lukt dat niet, dan helpen wij u graag.

Iedereen heeft wel eens last van zijn buren. Harde muziek, een blaffende hond of zwerfafval. Meestal kom je er samen wel uit. Soms lukt dat niet. Wat u dan kunt doen, leest u hieronder.

Zelf verantwoordelijk

Heeft u overlast van uw buren? Probeer het dan altijd eerst samen op te lossen. Uw buren hebben vaak helemaal niet door dat zij overlast veroorzaken. Met een goed gesprek kunt u het probleem vaak al oplossen.

Tips voor een gesprek

Probeer voor uzelf duidelijk te krijgen waar het precies om gaat. Komt de overlast vaak voor of maar een enkele keer? Bent u de enige die er last van heeft? Is uw klacht redelijk? Neem altijd zo snel mogelijk contact op met de buren die overlast veroorzaken. Wij geven u een paar tips hiervoor:

 • Ga een vriendschappelijk gesprek aan. Bel gewoon aan en maak een praatje.
 • Wacht niet te lang met praten wanneer u last heeft van uw buren. Laat het niet sudderen.
 • Bedenk vooraf wat u wilt zeggen. Vertel wat u dwars zit, met duidelijke voorbeelden.
 • Blijf rustig. Boos worden is niet verstandig. U zegt dan misschien dingen waar u later spijt van krijgt.
 • Denk na over mogelijke oplossingen. Kom zelf ook met ideeën.
 • Probeer duidelijke en heldere afspraken te maken met uw buren. U kunt dan altijd terugkomen op de afspraken.

Kijk ook eens op de volgende website www.hetccv-woonoverlast.nl. Klik op ‘Beoordeel uw casus’ en u ziet welke stappen u kunt zetten om tot een oplossing te komen.

Als praten niet helpt

Komt u er niet uit met uw buren? Schakel dan een andere organisatie in. Hieronder leest u daar meer over:

 1. Inschakelen Woonstichting St. Joseph
  U kunt ons vragen om u te helpen. Het is belangrijk dat u wel zelf eerst met uw buren hebt gepraat. U meldt uw klacht via Mijn St. Joseph (onder Mijn acties). Wij behandelen uw klacht altijd vertrouwelijk. Onze wijkconsulent neemt contact met u op. Wij ondernemen alleen actie, als u dat goed vindt.
 2. Inschakelen Buurtbemiddeling
  Wij adviseren vaak om Buurtbemiddeling Boxtel in te schakelen. Als zij u kunnen helpen, komen 2 vrijwilligers langs voor een gesprek. Op de website www.buurtbemiddeling-boxtel.nl vindt u meer informatie. Via e-mail of telefoon (0411) 655 899 kunt u contact opnemen met Buurtbemiddeling
 3. Inschakelen politie
  Schakel bij zeer ernstige overlast de politie in. De politie bespreekt de situatie met u en de buren die overlast veroorzaken.

Informatie

Vragen? Neem gerust contact op met onze Woonservice op telefoonnummer (0411) 659 100 of via e-mail. Wij helpen u graag!

Reparatieverzoek

Reparatieverzoek

Is er iets kapot in uw woning? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

BelĀ 0411 – 659 111 (ook buiten kantooruren bereikbaar). Of ga naar het klantportaal ‘Mijn St. Joseph’ en plan zelf een afspraak in.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig uw voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen