Huurtoeslag

Huurtoeslag is een bedrag dat u ontvangt van de overheid. U ontvangt huurtoeslag omdat uw huur te hoog is voor uw inkomen. Huurtoeslag vraagt u aan bij de Belastingdienst. Niet iedereen heeft recht op huurtoeslag. Dat hangt af van uw inkomen, de huur en de grootte van uw gezin.

Aanvragen

Op de website toeslagen van de Belastingdienst leest u meer informatieOp deze website kunt u ook een test doen. U weet dan gelijk of u recht hebt op huurtoeslag. Hebt u recht op huurtoeslag? Download dan het aanvraagformulier op de website toeslagen. Telefonische aanvragen kan ook op telefoonnummer 0800-0543 (gratis). U ontvangt het formulier binnen 2 weken. Dit formulier vult u in en stuurt u terug aan de Belastingdienst. Voor de aanvraag heeft u de volgende gegevens van ons nodig:

  • Bankrekeningnummer – NL63 BNGH 0285 0433 23
  • Kamer van Koophandel – 16024825

Wilt u het belastingkantoor in ‘s-Hertogenbosch bezoeken? Maak dan eerst een afspraak op 0800-0543.

Huurtoeslag ontvangen

Sinds 1 januari 2014 kunt u uw huurtoeslag niet meer rechtstreeks aan ons over laten maken. U ontvangt het bedrag alleen nog op de eigen rekening. U betaalt dan de volledige huur aan ons.

Wijzigingen doorgeven

Ontvangt u huurtoeslag en wijzigt er iets in uw persoonlijke situatie? Bijvoorbeeld uw inkomen? Of gaat u verhuizen? Geef dit dan door aan de Belastingdienst via toeslagen of met een wijzigingsformulier. Het wijzigingsformulier vraagt u aan bij de Belastingdienst op telefoonnummer 0800-0543 (gratis).

Wat kan Woonstichting St. Joseph voor u doen?

Hebt u vragen over huurtoeslag? Neem dan contact op met onze Woonservice op telefoonnummer (0411) 659 100. Wij helpen u graag!

Meer informatie

In onze folder Huurbetaling & Huurincasso vindt u meer informatie.

Reparatieverzoek

Reparatieverzoek

Is er iets kapot in uw woning? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Bel 0411 – 659 111 (ook buiten kantooruren bereikbaar). Of ga naar het klantportaal ‘Mijn St. Joseph’ en plan zelf een afspraak in.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig uw voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen