NaasteBuur

Sinds 16 september heeft Boxtel een online ‘dorpsplein’  Op weg naar (nog ) meer verbinding en sociale betrokkenheid in Boxtel.

Met de website www.naastebuur.nl willen buurtverbinders mensen met elkaar in contact brengen. Van digitale berichten op een online prikbord naar echte ontmoetingen in de buurt.

De lancering vond plaats op vrijdag 16 september op de weekmarkt. Hanneke van Stokkum, medewerkster van mijnbuurtje.nl, vertelde over Naastebuur en Burgemeester Mark Buijs gaf het officiële startsein. De buurtverbinders vertelden bezoekers van de markt wat Naastebuur voor hen zou kunnen betekenen.

Buurtverbinder Pierre: “Veel mensen hebben goed contact met hun buren en kennen misschien nog wat mensen verderop. Maar verder gaan de contacten vaak niet. Mensen in dezelfde buurt kennen elkaar amper. Naastebuur is een digitaal dorpsplein waar iedereen elkaar kan ontmoeten. Buurtbewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Een online berichten-prikbord, zoals dat vroeger in de supermarkt hing. Je kunt er van alles en nog wat kwijt. Snel en eenvoudig. En we hopen natuurlijk dat op die manier meer echte contacten ontstaan in de buurt. Dat mensen meer gaan samenwerken aan een prettige, leuke, veilige en gezonde buurt voor iedereen.”

De mogelijkheden zijn breed: je kunt je aanmelden voor een wekelijkse nieuwsbrief, zodat je weet wat er gebeurt in jouw buurt, je kunt een (hulp)vraag stellen of een advertentie plaatsen op het prikbord. Wat ook erg handig is: je kunt ook alle bekendmakingen van de gemeente zien, zoals bv. bouwaanvragen in jouw buurt. Buurtverhalen, filmpjes, reacties en een agenda maken Naastebuur compleet. Buurtverbinder Pierre: “Ik zou zeggen: surf naar www.naastebuur.nl, meld je aan en ontdek alle mogelijkheden. En o ja, vind je het leuk om ook buurtverbinder te worden en mensen te stimuleren, neem dan contact met ons op.”

Reparatieverzoek

Reparatieverzoek

Is er iets kapot in uw woning? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Bel hiervoor naar 0411 – 659 111 . Dit nummer is ook buiten kantooruren bereikbaar.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig uw voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen