Bewoning

Bij het woord 'duurzaamheid' denkt men snel aan energiebesparing. Wist u dat u zelf een grote invloed heeft op uw energieverbruik? Uw woongedrag bepaalt namelijk 70-80% van het energieverbruik in uw woning.

Natuurlijk speelt ook mee of uw woning goed geïsoleerd is of niet, maar uw gedrag bepaalt het grootste deel van uw energieverbruik. Kijk eens op www.bespaartest.nl.

Woonlasten betaalbaar houden

Een van de doelstellingen van St. Joseph is het betaalbaar houden van de woonlasten van onze huurders. Daarom ondersteunen wij huurders op allerlei manieren op het gebied van energiebesparing en verduurzaming, zoals:

  • Naast technische maatregelen, besteden we bij onderhoudsprojecten aandacht aan energiebesparing door gedragsverandering.
  • St. Joseph biedt ondersteuning aan EC Boxtel, de lokale energie coöperatie.

Wat kunt u zelf doen?

Natuurlijk kunt u ook heel veel zelf doen om energie te besparen. Op de pagina Tips en Trucs leest u een verzameling van concrete, praktische voorbeelden. Zo bespaart u al 7% in uw gasverbruik als u dagelijks de verwarming een uurtje eerder lager zet. De kamer blijft tenslotte zeker nog wel een uur op een aangename temperatuur.

Benchmark

Wij bekijken ieder jaar of er verbeteringen zijn. Zo meten we jaarlijks het elektriciteit- en gasverbruik van onze huurders en kijken we of de CO2-uitstoot daarmee vermindert.