De eerste sleutel. Van hout

“Wat goed geregeld, dat ontbijt,” zei een huurster. “Het is heerlijk! En wat leuk dat jullie dat door Reizende Spijzen laten verzorgen! Jullie zijn echt heel sociaal.” Op dinsdag 25 oktober vierden we met onze huurders en met de cliënten en begeleiders van Cello de oplevering van Cronenborg. Er was een lopend buffet met heel veel lekkers. Een cliënt van Cello vertrouwde aan Caroline (medewerkers Klantenservice) toe: “Wij komen er samen wel!” “Ik wil toch niet met jou dansen,” zei een andere enthousiaste nieuwe Cello-bewoner. Dat was naar aanleiding van het kijkmoment waarop we vonden dat de nieuwe recreatieruimte wel een balzaal leek. En toen bedacht hij dat we bij de oplevering wel samen met een openingsdans konden beginnen.

Toespraken vol trots

Jeanette Dorresteijn van Cello, wethouder Peter van de Wiel en directeur Rob Dekker van St. Joseph hielden een korte toespraak. Jeanette vertelde wat een operatie het nog is om alle cliënten te verhuizen. En ze heette de huurders van St. Joseph van harte welkom om in de toekomst bij Cello binnen te komen. Peter vertelde dat hij het een aanwinst vindt voor Boxtel dat St. Joseph zo’n gemengd complex heeft gebouwd. En Rob vertelde er trots op te zijn hoe mooi het is geworden. “Ik kom hier om te ontbijten, niet voor al dat geouwehoer,” zei een cliënt van Cello na alle toespraken. “Heb je lekker gesmikkeld?” vroeg Sancha, onze projectconsulent “Hmm, gaat wel,” zei hij. “Wat heb je dan gegeten?” “Dat weet ik niet meer...”

 

De eerste sleutel. Van hout!

Daarna kreeg mevrouw Van der Geer als eerste de sleutel van haar nieuwe woning. En die was bevestigd aan een mooie, houten sleutel gemaakt door Karel, een bewoner van Cello. Karel maakte voor al onze huurders zo’n mooie nieuwe sleutel! Jeanette regelde dat met Cello. En St. Joseph zorgde ervoor, dat elke sleutel gegraveerd werd. ‘Cronenborg 2016’ staat erop. “Leuk, die houten sleutel!” vond een bewoner: “die hang ik in de hal om mijn sleutels aan te hangen.”  Voor alle bewoners stond er bovendien een goodiebag in de woning klaar. Dat is een geschenk van winkeliersvereniging Oosterhof. Voorzitter Hans van Erp verdient hiervoor een compliment. Want die goodiebag zit boordevol met schoonmaakspullen, lekkers en cadeaubonnen.

 

Opleveren

Alle bewoners van onze appartementen en patiowoningen kregen hun sleutels . Zo kunnen ze alvast lekker aan de slag. Jos, de opzichter van St. Joseph ging in de loop van afgelopen week bij alle bewoners langs om officieel op te leveren. De bewoners van Cello trekken begin december in hun appartementen.