Tijdelijk uitkijkpunt op De Kleine Aarde

Donderdag 29 november 2018

Samen met Bouwbedrijf Heijmans heeft kunstenaar Matthijs Bosman van de ‘Praktijk van het Ideaal’ het initiatief opgepakt om op het terrein van De Kleine Aarde een tijdelijk uitkijkpunt te realiseren: ‘Het toppunt van het Ideaal’.

Dit tijdelijke uitkijkpunt wordt een voorloper van het uitkijkpunt dat is gepland op het toekomstige appartementengebouw. Een ontmoetingsplek met uitzicht over De Kleine Aarde, om elkaar te inspireren en de initiatieven van De Kleine Aarde te presenteren. Het uitkijkpunt komt schuin voor de huidige bijenkas en wordt gebruikt door de bezoekers van De Kleine Aarde. De vergunning is voor 1 jaar aangevraagd. Het uitkijkpunt geeft – met zijn hoogte van zo’n zes meter – ook een goede indicatie van de hoogte van het toekomstige gebouw. Inmiddels staan de steigers al geplaatst. Binnenkort wordt gestart met het plaatsen van de panelen.

Het gebouw dat wij op de Kleine Aarde gaan ontwikkelen wordt een woongebouw met 22 sociale huurappartementen van 49 en 60 vierkante meter. Voor huishoudens van verschillende leeftijden die duurzaam en comfortabel willen wonen. Het wordt een volledig houten constructie met veel glas in de brede gevels van 7,5 meter. Hout is gezonder voor het binnenklimaat en het wordt veel energiezuiger geproduceerd dan beton. We streven ernaar om ook veel bouwmaterialen uit de directe omgeving te halen.

Lees hieronder meer over dit nieuwbouwproject.

Nieuwste technieken voor comfort en duurzaamheid op terrein De Kleine Aarde

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reparatieverzoek

Reparatieverzoek

Is er iets kapot in uw woning? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Bel hiervoor naar 0411 – 659 111 . Dit nummer is ook buiten kantooruren bereikbaar.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig uw voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen